Funderingsbeton

Elk bouwwerk begint met een goed fundament van kwaliteitsbeton. Ons funderingsbeton bieden we standaard aan op samenstelling gemaakt met COPRO-gekeurd gebroken beton 0/20 of 0/40. Maar het is ook verkrijgbaar op basis van kalksteen of grind.
Het cementgehalte varieert tussen de 100 en de 350 kg cement/m³.

Download productfiche

Beton voor paalfundering

Een paalfundering is een fundering van minimaal 4 m diep. De betonnen paal brengt de lasten van de constructie over naar de diepere, dragende ondergrond. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt met telkens specifieke betonsamenstellingen.

  • Pile+ : Anders dan traditioneel beton bevat deze samenstelling extra fijn materiaal. Het mengsel is goed verwerkbaar en verhardt traag. Zo kan de wapening vlot in het beton geduwd worden & is dit  ideaal voor het verpompen met veel leidingen. Verkrijgbaar in diverse korrelgroottes (8, 14 of 20 mm). Standaard geleverd met LA cement. De standaard verwerkbaarheid van dit beton kan worden uitgebreid van 120 minuten na de aanmaak tot 180 of 240 minuten en kan zowel onder BENOR als KOMO certificaat geleverd worden.

Download productfiche

 

  • Pile+ hydro : Door toevoeging van speciale hulpstoffen is dit beton bestand tegen indringing van grondwater in het vers beton en zo is het beton beschermd tegen het uit- of wegspoelen van cement of mortel.
    Zo blijft het stabiel en kunnen bijvoorbeeld wapeningskorven vlot in de diepe palen gestoken worden

Download productfiche